De groene ballon - Den Haag
 

 

 creatief atelier

De groene ballon

dan is het feest compleet!

home     birthday parties     workshops     murals     baby gifts     price list     tips     who are we?    


home UK

5th birthday

the little bakery


6th birthday

the key to legoland

little picasso

the little bakery


7th birthday

create a cuddly toy

model in a day

chocolate parade

little picasso

the key to legoland

the little bakery


8th birthday

project catwalk

girly bags

create a cuddly toy

model in a day

chocolate parade

the key to legoland

the little bakery


9th-12th birthday

project catwalk

girly bags

create a cuddly toy

model in a day

chocolate parade


workshops for adults

sewing for dummies

make your own bag

tangle drawing

The Hague bonbons

contact

 

Maak je eigen tas


Het was tijdens de try-outs even 'zoeken' naar een geschikt tas-model, maar uiteindelijk hebben we een patroon gevonden waarmee echt iedereen - zelfs diegene die tijdens deze workshop voor het eerst achter de naaimachine kruipt - een prachtige tas kan maken. Eentje die zo uit de winkel lijkt te komen!

Het model staat dus vast, maar de kleur en de print zijn aan u; wij hebben een heerlijke voorraad stoffen, waarin lekker gerommeld kan worden, dus de mogelijkheden zijn legio.

De workshop duurt vier uur. Dat lijkt misschien veel, maar de gemiddelde cursist zal ongeveer drie uur nodig hebben om de tas in elkaar te zetten, waarna nog een uur kan worden besteed aan het 'pimpen' van de tas met knopen, kralen, linten, etc.

Hebt u iets minder (of totaal geen) ervaring achter de naaimachine, dan gebruikt u wellicht de volle 4 uur om de tas te maken, maar de prestatie zal er niet minder om zijn, en met een beetje gedurfde stofkeuze..... is de tas zonder poespas ook al prachtig!Hebt u overigens zelf thuis grappige knopen of een stevige lap (gordijn)stof liggen, neem deze dan gerust mee; wij zijn dol op recyclen!

kosten | tijdsduur | groepen en losse inschrijvingen


De workshop 'Maak je eigen tas' kent 3 varianten, te weten:

1) een groepsworkshop in ons atelier | 4 uur | max 8 personen
Bent u met een groep van maximaal 8 vriend(inn)en en/of collega's dan kunt u deze workshop als groep boeken op een nader overeen te komen dag en tijd. Als de agenda het toelaat kan dat zowel doordeweeks als in het weekend. De workshop duurt 4 uur en wordt in ons atelier gevolgd. Nota bene: de cursisten delen per tweetal een naaimachine, dus af en toe moet iemand misschien heel even wachten tot de naaimachine vrijkomt, maar dat levert onder vriend(inn)en/ collega's meestal weinig problemen op :) De kosten zijn inclusief btw Ún alle materialen, en hangen af van de gekozen dag:

2) een miniworkshop in ons atelier | 4 uur | max 4 personen
Bent u met (maximaal) 4 vriend(inn)en en/of collega's dan vervalt de weekend-optie, maar dan kunt u nog wel als groepje een doordeweekse miniworkshop boeken. Hieraan kunnen dan maximaal 4 personen deelnemen en de kosten bedragen 140 euro inclusief btw en materialen

3) de aanschuifworkshop in ons atelier | 4,5 uur | losse inschrijvingen | max 2 personen
Bent u met 1 of 2 personen dan kunnen we geen aparte afspraak met u maken, maar er is soms wel een oplossing. Af en toe is de workshop naaien voor dummies (=een hele dag naailes) namelijk niet helemaal volgeboekt. In die gevallen kan iemand eventueel (last minute) aanschuiven om een tas te komen naaien! Dat moet dan voor de timing van de overige cursisten wel een beetje op het midden van de dag gebeuren, dus u start om 11:00 uur, onderbreekt uw workshop halverwege even voor een heerlijke lunch met de andere cursisten, om vervolgens rond 15:30 met een zelfgemaakte tas de deur uit te lopen :) Deze variant van de tassenworkshop kost 37,50 per persoon. Dat is inclusief btw, alle materialen Ún de lunch.

btw
Al onze prijzen zijn inclusief btw.

cursusdata | aanmelden


Zie hier onze cursusdata en informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

locatie


De workshop vindt plaats in ons gezellige atelier aan de Laan van Meerdervoort 710 in Den Haag

openbaar vervoer | parkeergelegenheid
Lijn 3, randstadrail, stopt hier praktisch voor de deur. De halte die u moet hebben is: Zonnebloemstraat. Neemt u de auto, dan kan tot 17:00 uur gratis voor de deur geparkeerd worden (al moet u misschien wel even zoeken naar een plekje).

geen lift
Ons atelier bevindt zich op de tweede verdieping en er is geen lift.

kat
In het pand woont een kat maar deze kan desgewenst uit het atelier geweerd worden; bevindt zich onder de cursisten iemand met kattenallergie of angst, laat dit dan tevoren even weten, dan kunnen wij daar rekening mee houden.

en verder nog dit . . .


eigen versnaperingen
Wij schenken tijdens de workshop gratis koffie en thee en als de cursisten het leuk vinden om zelf hapjes of drinken (drank) mee te nemen, dan is dat geen enkel probleem. Sterker nog: wij willen dat iedereen een leuke tijd heeft en als extra versnaperingen daaraan bijdragen, dan juichen wij dat alleen maar toe :-).